O nas


Podjetje Geo-Hidro deluje preko 29 let in je eno izmed prvih vrtalnih podjetij v Sloveniji. Upamo si trditi, da je naš kader med bolj izkušenimi v svoji stroki, predvsem z vidika, da podjetje ne sestavljajo zgolj vrtalci, pač pa tudi podporna ekipa izkušenih inženirjev geologije, geotehnologije in rudarstva. Prisotni smo pri načrtovanju, projektiranju in izvedbi velikega števila različnih raziskovalnih projektov aplikativne geologije na slovenskem in vse več tudi na tujem trgu. Podjetje je specializirano za izvedbo raziskovalno aplikativnih projektov zajema podzemnih pitnih, tehnoloških, termalnih in mineralnih vod z vodnjaki in vrtinami različnih premerov in globin.


V teh letih uspešnega delovanja smo z veliko  vlaganja v opremo dosegli ustrezen nivo tehnološke opremljenosti za izvajanje najzahtevnejših raziskovalno aplikativnih projektov, saj imamo v Sloveniji edini opremo in tehnologijo, ki zadovoljuje tehnološke standarde hidrogeološkega vrtanja do globine 1800 metrov. Pri svojem delu operiramo s šestimi različnimi vrtalnimi garniturami, od najlažje z maso 5 ton, do najtežeje z maso 40 ton.

 
Za izvedbo teh del so poleg ustrezne opreme  potrebni tudi strokovni kadri. Kot rečeno, v podjetju zaposlujemo magistre inženirje geologije, rudarstva in geotehnologije, ter strojnike - vrtalce na vrtalnih garniturah, brez njih bi bila oprema brez vrednosti. Raziskovalna in eksploatacijska vrtanja globokih vrtin so opredeljena kot rudarska dela, za katera izdelujemo in revidiramo rudarske projekte. Specializirani smo za izvedbo raziskovalnih in pridobivalnih vrtin, testiranje teh vrtin, obdelavo podatkov in izdelavo strokovnih elaboratov. Izvedba pokriva tudi hidrogeološke in geotehnične raziskave za vse vrste objektov nizke in visoke gradnje.


Strojni park


Wirth B4B

Samovozna vrtalna garnitura Nemškega proizvajalca Wirth, na podvozju Tatra 8x8. Za pogon uporablja Deutz 12 cilindrski motor. Garnitura ima instalirani dve izplačni črpalki posamezne kapacitete 2500 l/min, ter dodatno črpalko na prikolici kapacitete 1000 l/min. Višina stolpa 18 m, sila izvleka 60 ton, teža garniture 40 ton. Uporablja direktno ter reverzno vrtanje z izplačnimi mediji. Pripadajoča oprema obsega 1200 m vrtalnega drogovja  5", 1100 m vrtalnega drogovja 4 ½ ", 1800 m vrtalnega drogovja 3 ½" s pripadajočim težkim drogovjem in stabilizatorji. Garnitura je namenjena za izvedbo vrtin globin do 1800 m.


 Wirth L-3

Vrtalna garnitura na priklopniku, Nemškega proizvajalca Wirth. Namenjena za izvedbo globokih vodnjakov premera do 1250 mm, uporablja posebno dvostensko zračno drogovje za reverzno vrtanje z izplačnimi mediji ter kotalnimi dleti. Za pogon služi vrtalna miza preko Kelly droga (sistem naftnega vrtanja). Sila izvleka 48 ton.

Ingersoll Rand T4W

Samovozna vrtalna garnitura Ameriškega proizvajalca Ingersoll Rand. Za pogon vrtalnega postrojenja uporablja motor Detroit Diesel V12 z močjo 450 HP, kateri istočasno poganja nameščen kompresor kapacitete 26 m3/min pri 21 bar tlaka. Garnitura ima avtomatski saržer kateri vsebuje 100 m vrtalnega drogovja dolžine 7,6 m. To ji zagotavlja avtonomnost, saj za vtanje do 100 m niso potrebni dodatni kamijonski transporti opreme. Namenjena za vrtanje s kotalnimi dleti in izplačnim medijem, kot tudi za vrtanje z globinskimi kladivi. V letu 2019, je bila garnitura posebej po naročilu predelana tudi za sistem vrtanja z reverzno (indirektno) tehnologijo in je verjetno edina garnitura tega tipa na svetu, s sistemom za reverzno vrtanje. Sila izvleka 25 ton, izplačna črpalka Gasso kapacitete 1000 l/min. Garnitura dosega globino do 500 m.


Beretta T-151S

Vrtalna garnitura na gosenični pogon, Italijanskega proizvajalca Beretta Alfredo. Prvenstveno namenjena vrtanju z obložnimi kolonami z uporabo ekscentričnih globinskih kladiv različnih profilov. Dvojna vrtalna glava z visokim momentom, sila izvleka 20 ton. Za pogon služi turbo gnani, 6 cilindrski motor Deutz z močjo 200 HP. Uporablja preventor, kateri omogoča kontroliran iznos navrtanine preko namenskih cevi. Posebej primerna za izvedbo vrtin za toplotne črpalke.

GVG-U300

Vrtalna garnitura Slovenskega proizvajalca Geostroj. Izredno vsestranska garnitura omogoča vrtanje z globinskimi kladivi, kotalnimi dleti, vrtanje simm-casing s sočasno cevitvijo, geomehansko vrtanje ter strukurno diamantno vrtanje v vertikalni in tudi v horizontalni smeri. Zaradi nizke teže in manjših gabaritov, je z njo možno dostopati tudi na težje dostopne lokacije. Za pogon uporablja 6 cilindrski turbo gnani motor znamke Deutz z močjo 176 hp.


Soilmec SM-305

Vrtalna garnitura na gosenični pogon, Italijanskega proizvajalca Soilmec. Namenjena za geotehnično in geomehansko vrtanje ter za vrtanje z globinskimi kladivi in simm-casing opremo. Ker ima nameščen vitel s silo izvleka 3500 kg in manipulativno višino več kot 6 m, je zelo primerna za servisiranje vrtin (izvlek in montaža potopnih črpalk na večjih globinah ter čiščenje globokih vrtin). Zaradi hitrega vitla jo uporabljamo tudi za batiranje vodnjakov.